Bezuinigen op aanvullende verzekering

Steeds meer wordt er met een kritische blik gekeken naar de zorgverzekering door ons als consumenten. Dit is ook logisch, want de zorg wordt alsmaar duurder en met een verhoging van het eigen risico afgelopen jaar van maar liefst 130 euro zijn we met z’n allen flink aan het vergelijken geslagen. Niet alleen is het broodnodig, ook loont het nog eens heel erg. Door uw zorgverzekeraar zo nu en dan eens te vergelijken en onder het licht te houden ziet u precies hoe deze zich verhoudt tot de concurrentie. Kunt u dezelfde zorg voor minder krijgen, dan kunt u eenvoudig overstappen.

Overstappen en bezuinigen

Steeds meer mensen ervaren hoe eenvoudig het is om over te stappen van zorgverzekering. Dat draagt er aan bij dat men massaal aan het vergelijken is geslagen. Eigenlijk zien we al een stijgende trend sinds een aantal jaar, maar omdat de kosten voor de zorg nu toch wel de pan uit rijzen wordt het meer en meer gedaan.

Wat een een stijgende trend is, is dat mensen steeds minder een aanvullende verzekering afsluiten en het wel prima vinden met de basisverzekering. Uiteraard is het zo dat dit veel geld kan besparen, maar als er wat gebeurd wat niet binnen de basisdekking valt zult u dit wel zelf moeten betalen. Dat is dan het risico dat u loopt. Verder is het zo dat u het geld dan wel apart moet houden in geval dit nodig is voor het een of ander. Veel mensen kunnen dit niet en in zo’n geval is het wellicht toch verstandiger om gewoon voor de aanvullende dekking te kiezen.

Uw zorgverzekeraar vergelijken met de andere zorgverzekeraars is niet moeilijk. Als u weet welke zorg u wilt is het een kwestie van invullen en binnen een minuut krijgt u een volledig overzicht met alle premies. Wacht dus niet met vergelijken en begin er vandaag nog mee.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.