Collectieve zorgverzekering

Als u een werkgever heeft weet u waarschijnlijk wel dat u de mogelijkheid heeft tot het afsluiten van een zorgverzekering via de werkgever. Doordat uw werkgever namens u en waarschijnlijk ook namens andere collega’s een zorgverzekering afsluit kunnen zij een flinke korting op de zorgverzekering afdwingen. Dit komt namelijk om het hier gaat om een zogenaamde collectieve zorgverzekering. U sluit als collectief namelijk een zorgverzekering af. Hoe groter het collectief doorgaans is, hoe groter ook de te krijgen korting zal zijn. Indien u hier nog geen gebruik van maakt kan het nooit kwaad om eens bij uw werkgever te informeren over de mogelijkheden hiervoor.

Collectieve zorgverzekering als particulier

U hoeft echter geen werkgever te hebben of te rekenen op uw werkgever voor een collectieve zorgverzekering. U kunt namelijk ook als particulier een zorgverzekering afsluiten. Dit kan echter nooit direct bij een zorgverzekeraar. Er zijn echter wel instanties zoals United Consumers waarbij dit kan. De naam United Consumers zegt het al: ze sluiten voor meerdere mensen (particulieren) een zorgverzekering af en vervolgens krijgt iedereen dan korting op de zorgverzekering. Via United Consumers gaat het echter om de zorgverzekering van VGZ. Het is dus niet zo dat u dan zelf nog een zorgverzekeraar kunt kiezen. Er zijn ongetwijfeld nog anders organisaties net als United Consumers, maar met hen hebben wij goede ervaringen.

Geen collectief, gewoon zelf kiezen

Als u via een collectief een zorgverzekering afsluit, of dit nou particulier of via de werkgever is, kunt u vaak niet zelf voor de zorgverzekeraar kiezen. Dit houdt tevens in dat vergelijken niet mogelijk is. Als u dus gewoon de keuze aan uzelf wilt houden en u wilt uw zorgverzekeraar vergelijken met alle andere opties die er zijn, dan kunt u het beste gewoon zelf op onderzoek uit gaan. De kans is daarbij groot dat u een nog goedkopere zorgverzekering kunt vinden als met de collectieve zorgverzekering mogelijk is.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.