Goedkoopste basispremie

Iedereen wilt graag een zo goedkoop mogelijke basispremie betalen. De mate in hoeverre dit voor u mogelijk is hangt natuurlijk van uw gezondheid af. Bent u qua gezondheid in zeer goede doen, dan zit een zeer goedkope basispremie er voor u ook zeker in. Anderzijds, als u dus qua gezondheid in minder goede doen bent kunt u ook onmogelijk voor de goedkoopste basispremie in aanmerking komen. De goedkoopste basispremie kunt u immers alleen krijgen bij een basisverzekering. Is uw gezondheid niet fantastisch, dan lijkt het toch meer voor de hand te liggen dat u zich ook nog aanvullend verzekert. Dat is uiteraard aan u om over te oordelen.

Basisverzekering

Voor een basisverzekering hoeft het niet zo te zijn dat u meer dan 80 euro betaalt aan zorgpremie. Er zijn namelijk meerdere verzekeraars die dit voor u kunnen bewerkstelligen. Hoe komt u aan een premie die zo laag is? Dat is vrij simpel, maar u moet wel vertrouwen hebben in uw gezondheid. Het is namelijk zo dat u enkel zo’n lage premie kunt behalen door het eigen risico zelf omhoog te brengen. Doet u dit, dan zal uw zorgpremie drastisch omlaag gaan. Laat u het eigen risico gewoon voor wat het is en dus op enkel het eigen risico dat door de regering als verplicht is ingesteld, dan betaalt u wel wat meer dan 80 euro. Laten we zeggen dat met het verhogen van het eigen risico kortingen van een paar tientjes zeker haalbaar zijn. En bent u gezond, dan hoeft u zich verder weinig zorgen te maken over bijvoorbeeld een eigen risico van 850 euro, want daar gaat u dan toch nooit aankomen. Maar of u er nou aankomt of niet, de korting op de premie blijft hoe dan ook staan.

Aanvullende verzekering

Neemt u een aanvullende verzekering, dan ligt het automatisch al wat minder voor de hand dat u het eigen risico zo drastisch gaat verhogen. Immers sluit u alleen een aanvullende verzekering af als u ook daadwerkelijk verwacht die zorg nodig te hebben. Het nemen van een verhoogd eigen risico is dan ook echt een risico, want als deze uiteindelijk wel wordt aangesproken heeft u geen goedkope zorgverzekering. Bent u er nog niet precies uit wat u wilt? Ga dan nu de zorgverzekeraar vergelijken die u nu heeft en ontdek welk voordeel er voor u te halen valt.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.