Huisartsbezoek

Een huisartsbezoek is iets wat altijd door uw zorgverzekeraar zal worden vergoed uit het basispakket. Dat niet alleen, want het huisartsbezoek komt ook niet op conto van uw eigen risico. Dit is dus zeer prettig, want dit hoeft u er dus niet van te weerhouden om een bezoekje aan uw huisarts te brengen in het geval u vermoed dat er iets niet goed met u is of iets dergelijks.

Wanneer kost huisartsbezoek wel geld?

Als u naar de huisarts gaat vanwege klachten aan het een of ander en de huisarts schrijft u vervolgens iets voor, dan zou dit u wel eens geld kunnen gaan kosten. Afhankelijk van hetgeen wat de huisarts u voorschrijft kunt u namelijk eigen risico moeten betalen. Overigens is het eigen risico maar tot een bepaald bedrag en daarna zal de zorgverzekering dit alsnog vergoeden. Een bezoek aan de huisarts zelf kost u dus nooit geld, maar indien uw huisarts het nodig acht om uw klacht te behandelen met medicijnen kan het zomaar zo zijn dat dit dus van uw eigen risico wordt afgehaald.

Vergoeding altijd 100%

Veel mensen denken nog altijd dat wanneer ze bij de huisarts langs gaan ze dit geld zal gaan kosten. Dit is een foute gedachte, want hierdoor kan men het ook laten om langs te gaan bij de huisarts en kunnen eventuele klachten alleen maar verergeren. Vandaar ook dat dit altijd wordt vergoed.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.