Opzeggen zorgverzekering

Het opzeggen van uw zorgverzekering hoeft u in principe niet zelf te doen. Wat er namelijk gebeurt bij een aanvraag voor een zorgverzekering bij een nieuwe zorgverzekeraar is dat ze deze in behandeling nemen en bij goedkeuring zullen zij dit vervolgens doorgeven aan uw oude verzekeraar. In principe hoeft u hier zelf dus niets te doen, maar voor de zekerheid zou u wel even moeten vragen of dit ook bij de zorgverzekeraar waar u de aanvraag heeft ingediend de gang van zaken is. Is dit niet het geval, dan weet u in elk geval dat u zelf de informatie moet doorgeven aan uw verzekeraar.

Wanneer zegt u op?

Het is ontzettend belangrijk dat u uw zorgverzekering niet te vroeg opzegt. Waarom dit belangrijk is zullen we u uitleggen. Allereerst is dit alleen belangrijk als u een aanvullende verzekering wilt opzeggen en bij uw nieuwe zorgverzekeraar wilt afsluiten. De nieuwe zorgverzekeraar heeft namelijk niet de verplichting om u tot de verzekering toe te laten. Als dit inderdaad niet gebeurt is het bepaald niet handig als u uw huidige aanvullende verzekering al heeft opgezegd. Dit doet u dus pas als u de zekerheid heeft van acceptatie.

Waarom opzeggen?

Het opzeggen van uw zorgverzekering kan verschillende redenen hebben. Gaat u bijvoorbeeld uw zorgverzekeraar vergelijken met anders zorgverzekeraars en komt u erachter dat het goedkoper en wellicht ook beter kan, dan heeft u geen reden om nog langer te blijven en is overstappen een logische keuze. Elk jaar veranderen de premies aanzienlijk en dus zou u het jaar erop weer hetzelfde patroon moeten doorlopen om opnieuw zeker te zijn van een goedkope en ook goede zorgverzekering. Wees met overstappen van zorgverzekering op tijd, want na 1 februari van het nieuwe jaar is dit niet meer mogelijk.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.