Zorgverzekering kinderen

Als u kinderen heeft kunt u deze gewoon meeverzekeren met uw eigen zorgverzekering. Het is dus niet zo dat u voor uw kinderen ook nog eens apart een zorgverzekering moet afsluiten.

Aanmelden baby bij zorgverzekeraar

Als u onlangs een baby heeft gekregen is het zaak deze zo snel mogelijk aan te melden bij uw zorgverzekeraar zodat deze is meeverzekerd via uw polis. Als u dit namelijk niet binnen afzienbare tijd doet zult u zelf voor alle kosten moeten opdraaien die gemaakt zijn bij de bevalling en dergelijke. U heeft hier om precies te zijn 4 maanden de tijd voor nadat uw baby geboren is.

Totdat uw kind 18 jaar is mag deze gewoon bij u blijven meeverzekerd. Pas als uw kind 18 jaar is geworden is deze wettelijk verplicht een eigen zorgverzekering te hebben, want vanaf dan is uw kind voor de wet volwassen en mag deze dus niet meer onder de zorgverzekering van een van de ouders vallen.

Als u niet weet of u uw kind moet aanmelden bij de zorgverzekering van u of van uw partner raden we aan om te kijken of een van uw beiden een meer uitgebreide verzekering heeft dan de ander. Is dit het geval, dan is het dus verstandig om uw kind aan te melden bij de ouder die de ruimste dekking heeft voor de zorgverzekering.

This entry was posted in Berichten. Bookmark the permalink.